9 oktober 2012

Backa loppiskvarn




Som jag längtat...äntligen var det dags för gubbarna och tanterna att samlas igen för att tillsammans bege sig ut på landsvägarna i jakten på det perfekta fyndet! Denna gång var det vår tur att planera resan och den började i Bålsta och slutade i Nykvarn, med andra ord hade mina vänner en rejäl tur att vänta sig :). 





Temat för dagens resa var huvudbonad eller håraccessoar. Jag hade dåligt med hattar och dylikt hos Mårten men som tur var slog kreativiteten in och jag skapade mig några hårrosor av vackra höstlöv :). 





Jag med blommor i mitt hår och Mårten i hatt for vi så mot Bålsta, mötesplatsen för att möta upp resten av gänget OCH inte att förglömma jokern i sällskapet, charmören Sigge (coolaste hunden ever) :).



Bild lånad av Fancy Lane

Första stoppet på loppisrundan var enligt schemat ett ställe som jag hittat på nätet och som heter "Mormors Lumpbod". Mim planering sprack direkt när vi råkar svänga in vid fel loppisskylt. Strukturerad (på gott och ont) som jag är så hojtar jag till Mårten att vi har åkt fel. Hans svar var: "ja, men då blir det ytterligare ett loppisstopp"...ja, jag är inte den som bråkar om en sådan sak :). Ibland är det ju så att det oförutsedda är det som gör livet så spännande för vilket ställe vi hamnade på!! Faktum är att det var det bästa stället på hela resan, enligt min mening :). För att vara mer specifik hade vi hamnat vid "Backa konstkvarn" eller var det egentligen "Backa loppiskvarn"? 





Kvarnen låg på en liten gård och i den hade familjen anordnat en liten loppis utspridd på tre våningar. För att vi skulle hinna göra allt som vi hade planerat för dagen hade vi egentligen inte tid att dröja oss kvar på något ställe, allra minst hitta nya ställen MEN det gick bara inte att skynda sig vidare för platsen vi råkat hamna på var så fantastisk. En man mötte oss och berättade om kvarnen och uppmanade oss att samtidigt som vi letade fynd också spanade in kvarnens insida och inredning. Vi häpnade över hur fin den var och vi häpnade också över de fynd vi gjorde :). Christine var på jakt efter en garnvinda och hittade en, Fancy hittade dansk design till ett väldigt bra pris, Mårten fyndade gamla hyvlar och jag hittade en tavla som jag sett tidigare och fallit för men som tyvärr inhandlades av någon annan (som var snabbare att råffa den åt sig). 



Fancy utanför kvarnen


Nedan följer lite bilder inifrån kvarnen:






























Bild lånad av Fancy Lane


Jag vet inte vad det är med den här bilden (nedan) som fångat mitt intresse men jag tycker väldigt mycket om den. Det gjorde jag första gången jag såg den också. På senare tid har jag försökt att tänka mig för innan jag handlar då jag inte vill samla på mig mer saker (försöker ju trots allt göra mig av med en hel del i min egen loppis). Jag sa nej till tavlan inledningsvis då jag ändå inte visste vart jag skulle ha den men trots det var den sedan med oss i baksätet när vi åkte därifrån :). Jag ska nog hitta en plats där den kan hänga. Tavlan är ju så fin :).







Andra saker som fick följa med oss hem :)





Coola Sigge var väldigt intresserad av vad Fancy grävde fram ur leksakslådorna, han hoppades nog på att hitta ett litet gosedjur att sätta tänderna i :). Fancys mest otippade fynd måste ha varit en banan i pyjamas.





Eller...kanske var Christines lilla älg, som skulle få pryda bilen, det mest överraskande fyndet? :)

När det var dags att slutligan åka till vårt nästa (första) stopp var Mårten som bortblåst. Det ryktades om att han hade fått nys om att det fanns ett timmerhus i närheten :). Medan han kollade in det fick vi andra möjlighet att kika in i frun på gårdens keramikverkstad. Hon var otroligt trevlig och sympatisk. Vi fick veta att hon håller kurser och efter att ha sett verkstaden blev vi väldigt sugna på att boka in oss på en. Tror faktiskt att det kan komma att bli av :). Kvinnan sysslade med konstterapi vilket jag tycker verkar vara väldigt intressant. 

Efter visningen passade jag på att vila lite i den vackra gungan i trädgården. Solen sken och jag njöt av platsen jag befann mig på, av sällskapet och av den fantastiska höstdagen.





Vill ni veta mer om Backa konstkvarn kan ni kika in på deras hemsida. Klicka er vidare här.

Tackar familjen på Backa för trevligt mottagande och inspirerande samtal. Vi ses nog framöver igen :).


Följ med på vår fortsatta loppisrunda i kommande inlägg :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar